De Independent Order of Odd Fellows   Arnhem

De IOOF is een wereldwijde organisatie van Fellow-ships en bestaat al een aantal eeuwen. We kunnen het niet helemaal achterhalen, maar vermoedelijk is de eerste Odd Fellow Loge rond 1736 opgericht in Engeland door mensen die geen lid konden worden van gildes.
Het doel van de IOOF is om de broederschap onder alle mensen te bevorderen en gaat van de gedachte uit dat alle mensen, ongeacht ras, kleur, rang of stand, broeders en zusters zijn.

De grondbeginselen van de Orde zijn:

Het geven van Vriendschap

Het bewijzen van Liefde

Het zoeken naar Waarheid

We zouden kunnen zeggen dat Odd Fellowship een levenshouding is. De voedingsbodem voor die levenshouding vinden de ordeleden  in de loge.

Wat is een loge?

Een loge is een boeiende gemeenschap van mensen, verschillend in leeftijd, in scholing, in maatschappelijke positie en verschillend in geloof en politieke overtuiging, die als broeders of zusters met elkaar omgaan. Je kunt er tot rust komen en jezelf zijn, er wordt niet gevraagd wat je bent, maar hoe je bent.
Het is een plaats waar de warmte van vriendschap voelbaar is en waar het gezellig is. Maar het is ook een plaats waar onze aandacht wordt gevestigd op onze mede verantwoordelijkheid voor wat zich afspeelt in onze samenleving en tenslotte: het is een plaats waar ruimte is voor bezinning.

Meer achtergrondinformatie over onze Orde
Voor meer achtergrondinformatie omtrent het ontstaan, doel en streven, het ordeleven, adressen van loges bij u in de buurt en algemene informatie kunt u terecht op de website van de IOOF Nederland en Belgie

De IOOF Arnhem
De IOOF afdeling in Arnhem is gevestigd aan de Jansbinnensingel 23 en bestaat uit 3 loges:

IOOF, afdeling Arnhem
Jansbinnensingel 23 
6811 AL Arnhem
E-mail:
info@ioofarnhem.nl
Website:
www.ioofarnhem.nl

Peri Rebekkah Loge

De Peri Rebekkah loge is de loge voor vrouwen binnen de IOOF en bestaat sinds 1952. 
Bij ons staat centraal: 
*werken aan jezelf 
*vriendschap en verdieping 
*open oog en oor voor de medemens. 

De logeavond is een rustpunt in het jachtige leven, een avond waar je je bezint op je idealen. 
Rebekkahs staan midden in de maatschappij en vinden vriendschap en verdieping in de loge, waarbij ze dit 
ook praktisch toepassen in de samenleving. 
Op de eerste en derde dinsdag van de maand komen wij 's avonds bijelkaar. 
U bent van harte welkom op met name onze open avonden en wie weet...... tot ziens

Rijnloge

De Rijn Loge bestaat sinds 1914. De leden van de Rijnloge proberen onderling en naar buiten een maatschappelijke betrokkenheid uit te dragen, door ondermeer samen je te verdiepen in jezelf en de ander. Dit alles door de ander met respect te behandelen. Daarnaast is een gezellig samenzijn ook een punt dat niet over het hoofd gezien dient te worden.