Odd Fellows Arnhem

Wie wij zijn.

De Independent Order of Odd Fellows is een wereldwijde organisatie waarvan mannen zowel als vrouwen, respectievelijk Odd Fellows en Rebekkah's genoemd, lid kunnen worden. Het is een Internationale broederschap die al sinds 1819 bestaat.

Er zijn vertakkingen in tal van Europese landen vooral in de Scandinavische landen, maar ook in bv. Engeland, Zwitserland, Duitsland, als ook in Canada, Australië en Nieuw Zeeland. De hoofdzetel is in de Verenigde Staten gevestigd. Tot 2009 waren de Europese Loges ondergeschikt aan die in de VS, maar sindsdien is de Europese Grootloge soeverein gemaakt en vanuit de Europese Grootloge wordt nu de regelgeving voor Europa aangegeven.  

Elk land of jurisdictie heeft evenwel in verband met de aard van zijn bevolking, ontwikkeling en allerlei andere omstandigheden het recht statuten en huishoudelijk reglement naar eigen wens in te richten. De Nederlandse Jurisdictie omvat zowel het Koninkrijk Nederland als het Koninkrijk België en bestaat uit ongeveer 100 plaatselijke verenigingen, Loges genoemd. Deze ressorteren allen onder de Nederlandse Grootloge.

Persoonlijke ontwikkeling, maatschappelijke dienstbaarheid en onderlinge betrokkenheid zijn kernbegrippen waaraan we als leden van deze organisatie in onze eigen loge  inhoud willen geven. Ook doen we daar inspiratie op om vriendschap, liefde en waarheid, in het dagelijks leven uit te dragen. Deze waarden worden gesymboliseerd in drie schakels

Beginsel-verklaring

 

 

Presentatie  wie zijn wij .pdf   

Van onze broederloge uit Zierikzee START

PowerPoint presentatie START

Uit de Gelderlander START